Tot llest per a la IX Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals de Càlig que es celebrarà els dies 30 d’abril i 1 de maig.

02/04/2022

La guanyadora del cartell anunciador de la IX Fira ha sigut Gloria Monerris. 

Els dies 30 d’abril i 1 de maig, Càlig viurà una nova edició de la Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals, la novena, que arriba després de dos anys sense celebració a causa de la COVID-19. La cita amb la gastronomia més autòctona calijona tornarà a omplir places i carrers de la població d’activitats al voltant dels dolços calijons. Des de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Càlig es porta mesos treballant per a presentar una programació completa per a que grans i menuts disfruten de dos dies intensos plena d’activitats. L

a cercavila de l’Agrupació Musical Vila de Càlig, la Colla de Dansaires i el Grup de Teatre Corronconco seran els protagonistes del matí de dissabte on es completarà el matí amb la primera activitat a l’espai gastronòmic de la fira a càrrec de Pobill Ecològics. Un espai que també comptarà amb la presència, ja a la vesprada, de l’alumnat del Cicle de Cuina del Centre Integral Públic de Formació Professional de Benicarló que oferiran un showcooking i degustació de les seues creacions.

La Fira comptarà durant tot el cap de setmana amb activitats com tallers per als més menuts, a la caseta de l’Associació Esportiva MOU-TE, una gran zona de joc infantil, venta al públic de dolços, productes de proximitat, l’actuació de “Tambors de Passió d’Almassora” i la recreació de l’entrà de bous a l’estil calijó, a càrrec de la Penya Els Amics i la Penya Taurina Calijona, a les 20:00 hores. Com a novetat hi haurà visites guiades a la Torre i a l’Església.

A la nit, a les 23:30 hores, al Centre de Cultura, hi haurà ball amb l’Orquestra Centauro.

El diumenge 1 de maig, la Fira obrirà de nou les seues portes a les 10:30 del matí. A les 11:30 hores l’Agrupació Musical Vila de Càlig realitzarà diverses audicions i tornarem a gaudir de l’espai gastronòmic i dels jocs infantils per als més menuts. A la vesprada, els tallers, un espectacle infantil i l’actuació de la Colla de Dansaires donaran per finalitzada la IX edició de la Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals.

El regidor de Cultura, Oscar Anglés, ha destacat el paper fonamental de les associaci-ons de la població a l’hora de configurar la programació del cap de setmana, per a se-guir mostrant les nostres tradicions i contribuir així a engrandir encara més la fira. D’altra banda, l’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, ha volgut felicitar a Gloria Moner-ris, guanyadora del Vè Concurs per a il·lustrar el cartell i la programació de la Fira i re-collir en una imatge l’essència de la fira, els dolços.

Fira de Sant Vicent i dolços tradicionals 2022

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Càlig, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaça Nova, 1, Ajuntament de Càlig, 12589, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).