L’Ajuntament amplia el Servei de Promoció de l’Autonomia Personal

10/05/2022

L’Ajuntament amplia el Servei de Promoció de l’Autonomia Personal

De les dues hores diàries actuals es passarà a les cinc per oferir la prestació matí i tarda, facilitant així la conciliació laboral als familiars

L’Ajuntament de Càlig ha fet un pas important per millorar les prestacions a la ciutadania amb l’ampliació del Servei de Promoció de l’Autonomia Personal. Recordem que es tracta d’una atenció especialitzada que s’ofereix als veïns majors de la localitat, al Centre de Cultura, amb tallers i exercicis per a millorar la seua qualitat de vida, mentre els familiars poden continuar amb la seua rutina diària.

La prestació, que compta amb el cofinançament de la Diputació de Castelló, s’ofereix a Càlig des del 2017 i ara gràcies a l’esforç de l’Ajuntament el servei passarà de les dues hores diàries a les cinc, oferint dues al matí i tres a la tarda. A aquesta millora també cal afegir l’adquisició de quatre tauletes digitals perquè els usuaris puguen realitzar exercicis per a la millora de l’activitat cognitiva.

D’altra banda, cal destacar que també s’han incorporat nous tallers que es realitzen una vegada al mes per part de personal qualificat, en concret es tracta d’activitats com aromateràpia, relaxació, meditació o el treball de les emocions que ajuden a fomentar les capacitats dels sentits amb exercicis específics.

La regidora de Benestar Social, Carmen Ferré, ha destacat que “ampliar el Servei de Promoció de l’Autonomia Personal era un dels objectius de l’Ajuntament per ajudar a les famílies a conciliar l’activitat laboral i personal, al mateix temps que també es millora la prestació per a l’usuari”. En aquest sentit, assenyalava que el servei també suposa una ajuda molt important per a millorar la qualitat de vida de les persones majors, amb el foment d’un envelliment actiu i la millora de l’autonomia personal.

Per acabar, Ferré recordava que les persones o famílies interessades en el Servei de Promoció de l’Autonomia Personal es poden adreçar a l’Ajuntament per inscriure’s o rebre més informació.

SPAP

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Càlig, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaça Nova, 1, Ajuntament de Càlig, 12589, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).