Èxit en el curs de formació en cures a persones dependents

28/09/2021

Èxit en el curs de formació en cures a persones dependents

El taller gratuït acaba amb una valoració molt positiva. Les inscripcions per als nous tallers ja estan obertes. 

 

El divendres 24 de setembre ha finalitzat el curs gratuït de formació bàsica en cures a persones majors dependents organitzat pel Centre CEDES del Servei de promoció econòmica i relacions internacionals de la Diputació de Castelló. Aquesta formació estava dirigida a persones que desitgen treballar en la cura de persones majors dependents en l'àmbit domiciliari, residencial o hospitalari.


La valoració del curs ha sigut molt positiva, tant pel professorat que ha impartit el curs com per les persones inscrites. Han sigut un total d'11 persones les que han realitzat la formació que ha tingut lloc en l'aulari del Centre de Cultura de Càlig.


Els objectius d'aquesta formació han sigut formar i orientar a la figura del cuidador en coneixements teoricopràctics sobre la cura i atenció de persones dependents. Capacitar a les figures de cuidadors i cuidadores de les estratègies, habilitats, valors, aptituds i actituds per a l'augment de la qualitat de vida d'ells i de les persones dependents. I impulsar el reconeixement social de les persones cuidadores, afavorint, en el seu cas, una orientació per a una futura integració en el mercat laboral.


Perquè els alumnes aconseguisquen aquests objectius se'ls va proporcionar continguts com el desenvolupament personal de la persona cuidadora, mesures higienicosanitàries per al cuidador o cuidadora, grups d'autoajuda i ajuda mútua, competències i habilitats per a la cura, cures sanitàries i psicosocial, recursos existent i generació de xarxes socials. A més de tractar la dependència derivada de la malaltia física o sensorial, derivada de la malaltia mental greu o derivada d'una discapacitat psíquica i intel·lectual.


Els pròxims cursos que es realitzaran per a fomentar l'ocupació, l'emprenedoria i la promoció econòmica a la província de Castelló són el Taller de memòria per a majors (29 de setembre, 6,13,20 i 27 d'octubre) i el Taller bàsic de seguretat per a treballs en altura (4,5,6 d'octubre). Les inscripcions ja estan obertes, les places són limitades, i podeu obtindre més informació a l'Ajuntament de Càlig (964492001)


 

1

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Càlig, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaça Nova, 1, Ajuntament de Càlig, 12589, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).