Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals (Abril)

La Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals se celebra a Càlig des de l'any 2.012. Es va originar al 2.008 amb la primera Fira de la Farinosa, aquesta es va celebrar durant quatre anys, passant a anomenar-se Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals al 2.012. Es tracta d'un esdeveniment en què es congreguen cultura, tradició i gastronomia calijones. Es realitza al llarg de tot un cap de setmana, aquest varia cada any en funció de la festivitat de Sant Vicent.

El primer dia de la fira es realitza una inauguració en la qual participen diverses associacions locals com l'Agrupació Musical Vila de Càlig, el Grup de Teatre Corronconco i la Colla de Dansaires de Càlig. Al llarg de tot el cap de setmana es troben repartits per diferents punts del centre de la població un gran nombre d'estands o parades amb tot tipus de productes i serveis: dolços tradicionals de la població, entre els quals destaca la farinosa; tasts de vi fet en el municipi i altres productes alimentaris; associacions i comerços locals promocionant la seua tasca i productes; parades provinents d'altres municipis o associacions promocionant la cultura dels nostres pobles, etc.

A més dels estands, el visitant pot gaudir de tot un conjunt d'activitats culturals com ara jocs tradicionals, activitats organitzades per les associacions, passeig amb animals, contacontes infantils, audicions musicals, tallers gastronòmics i des de la sisena edició en el 2017 se celebra el Concurs Popular de Dolços al que es convida a participar a tota la població i visitants.

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Càlig, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaça Nova, 1, Ajuntament de Càlig, 12589, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).