Festa de Sant Vicent

El segon dilluns de pasqua se celebra, en tots els pobles de la Comunitat Valenciana, la festivitat del patró de tots els valencians: Sant Vicent Ferrer.

Els inicis d'aquesta festa es remunten, possiblement, al segle XV. Des de llavors la festa ha tingut els seus alts i baixos, havent-se recuperat la festa tradicional l'any 1991. Sis segles més tard dels seus inicis, trobem en Sant Vicent una festa ben arrelada a les tradicions de la població calijona.

A Càlig es tracta d'una festa local, sense un dia fix en el calendari, atès que cada any varia en funció de la Pasqua. Són diverses les activitats que se celebren en el nostre poble per a celebrar aquesta festivitat. Per començar, la vespra de Sant Vicent es realitzen en la Plaça Nova el cant de les lloes per part del loero, el ball de les danses tradicionals amb la col·laboració de la Colla de Dansaires de Càlig acompanyades per la música de rondalla, el repartiment de les coquetes i el moscatell. Per finalitzar la jornada es realitza un correfoc pels carrers de la població. L'endemà, coincidint amb el dia de Sant Vicent se celebra en el Centre de Cultura el menjar de l'Olleta Tradicional Calijona per a tots els veïns i veïnes de la població i visitants, es commemora amb aquest acte un dels plats més típics de la gastronomia calijona.

Més informació sobre la història de la festa de Sant Vicent a Càlig:

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Càlig, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaça Nova, 1, Ajuntament de Càlig, 12589, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).