Entrà de bous a l'estil calijó (Festa d'Interès Turístic Provincial)

L'any 2.011 es declarava la festa de l'Entrà de Bous a l'Estil Calijó com a Festa d'Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana, passant a ser des d'aquest moment un element a destacar de la comarca i de la província.

Com el seu propi nom indica, aquesta festa dóna inici a les vesprades de vaques i bous, amb l'entrada d'aquests animals a la població. El lloc d'eixida s'efectua des del conegut antigament com Garrofer de Tafalla, situat en la carretera d'eixida de Càlig cap a la població de Cervera del Maestrat. La peculiaritat d'aquesta entrada és que es realitza en un circuit taurí en línia recta el qual desemboca en la plaça de bous, es tracta d'un espai en el qual cap un gran nombre de visitants i permet observar l'espectacle sense cap obstacle que ho impedisca.

La participació de la població i visitants en aquest acte és massiva i millora any rere any. A més, en els últims anys s'han afegit diversos actes que precedeixen a l'entrada de bous, com per exemple una entrada de bous infantil o un Flashmob organitzat per l'Associació Esportiva Mou-te.

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Càlig, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaça Nova, 1, Ajuntament de Càlig, 12589, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).