Dia de la Verge del Socors o Fira al Socors (6 de setembre)

El dia de la Mare de Déu del Socors, la festa se celebra en l'ermita del Socors, tot i que actualment alguns veïns es reuneixen per allargar-la durant la vesprada i s'organitzen alguns actes, com ara balls i sopars. Entorn a aquesta festa es dediquen dues associacions del poble, l'Associació d'Amics i Simpatitzants del Carrer Socors, que preparen un programa d'activitats ajustat al dia festiu, i l'Associació Ermita Mare de Déu del Socors, que realitzen labors de manteniment i millora d'algunes zones del paratge del Socors o de la pròpia església.

Amb tot açò, el dia de la Fira al Socors, l'ermita s'omple de calijons i visitants que aprofiten la festa per passar un dia comprant bijuteria, complements i joguets en les diferents paradetes que es reuneixen prop de l'ermita. També es gaudeix d'una paella d'arròs que convida a les famílies i a grups d'amics a parar la taula en el paratge del Socors.

Els actes més destacats de la Fira al Socors són la processó al matí, acompanyada per l'Agrupació Musical Vila de Càlig, que porta la imatge de la Verge des de l'església parroquial del poble fins a l'església del Socors. A continuació, se celebra una missa en l'església. Ja a la vesprada, destaca l'actuació de la Colla de Dansaires en la plaça del paratge, davant l'atenta mirada dels veïns.

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Càlig, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaça Nova, 1, Ajuntament de Càlig, 12589, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).