Situada en el centre històric de la vila.
Alçada en el mateix lloc que ocupava l'antiga església en el segle XIII, va ser ampliada entre 1622 i 1659, any en què es dóna relativament per acabada, sense que s'aprecien restes de la construcció primitiva, encara que la pila baptismal es trasllada al segle XV. Des de la construcció del nou temple, aquest es completa, a poc a poc, amb la col·locació del retaule major l'any 1666 (avui desaparegut), la portalada barroca de l'entrada principal el 1758 i el mural de la Verge del Socors el 1900, entre altres obres i objectes religiosos. Encara que, en l'actualitat encara queda per acabar el campanar que dóna al carrer de sant Vicente.
La magnífica construcció de l'edifici parroquial és conseqüència del corrent renaixentista que també va impregnar altres pobles de la comarca, el qual sap combinar amb harmonia, però al mateix temps austeritat, aquesta tendència arquitectònica que barreja pilastres amb sostres de voltes de crucería d'estil gòtic, on destaca la pintura que es conserva en la clau de volta del presbiteri.
Com a resultat de la guerra civil espanyola (1936-1939), l'interior del temple queda totalment buit en ser desposseït dels seus retaules, ornaments i òrgan. En acabar aquesta contesa bèl·lica, es comença una campanya per a afavorir la construcció de nous retaules, bona part d'aquests obra del mestre Daniel Chillida, provinent de Cervera del Maestrat, entre els quals cal destacar, a causa de la seua bellesa en el traçat de les línies i la composició dels detalls, el que està en l'altar major, datat del 1950 i dedicat a Sant Lorenzo, patró de la vila.
Capelles:
- Sant Vicent Ferrer
- El Sagrat Cor de Jesús
- La Dolorosa (Sant Joan Evangelista, la Magdalena i el Calvari)
- La Verge del Rosario
- La Inmaculada (Sant Luís i Sant Antonio de Pàdua)
- Santa Teresa
- La Verge del Socors (La Família, Santa Cecilia i Sant Gaetano)
- La Verge del Carmen (San Isidro)