Ermita de la Verge del Socors i hostatgeria

Situada a un quilòmetre de la població i envoltada d'un paratge d'arbres, és un dels llocs més reconeguts pels veïns de Càlig. El camí que porta a l'ermita és freqüentat per caminants que, sobretot a l'estiu, aprofiten per a passejar sota les ombres d'alguns dels arbres centenaris que es troben pel camí.

El primer document escrit que fa referència a l'advocació mariana del Socors a Càlig i a l'existència d'un lloc destinat a aquesta advocación és de 1582. De la que va ser la primera ermita, es conserva una part de la seua construcció que avui es fa servir de bar, ja que el nou santuari es va alçar en l'últim terç del segle XVIII. Aquest edifici, classificat dins del corrent neoclàssic, arreplega en el seu interior pilastres amb capitells d'estil corinti, diversos frescs de gran bellesa de Joaquim Oliet de 1826, l'enrajolat del sòl de 1906 i el grup escultòric de la Verge del Socors, de l'any 1939, obra de l'escultor de Barcelona Domingo Seguí, que presideix el retaule major del santuari. En l'exterior, s'aprecia la volta coberta de teula blava –color que s'utilitza en els santuaris marians– rematada amb una creu de ferro en la part superior i la portalada d'entrada de l'ermita.

Dins del recinte es troba la casa de l'ermita, que està dividida en habitacions que es lloguen a estiuejants i altres estades, com el pati d'entrada, el pati dels Pous i una placeta. A més, amb els terrenys limítrofs adquirits per l'Ajuntament de Càlig, hi ha actualment nous serveis i una zona àmplia d'esbarjo que es coneix com el paratge del Socors.

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Càlig, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaça Nova, 1, Ajuntament de Càlig, 12589, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).