Ajuntament de Càlig

Dimarts, 4 Setembre, 2012 - 18:00
Ermita del Socors i hostatgeria

Situada a un quilòmetre de la població i embolcallada en un saludable i atapeït paratge arbrat, l'ermita de la Mare de Déu del Socors frueix de l'amorosit caliu dels calijons. El camí que hi duu és trepitjat sovint per nombrosos vianants que a l'estació estiuenca, especialment, l’aprofiten per fer llargues passejades sota l'ombra de l'arbreda que discorre al llarg del passeig i admirar alhora alguns dels majestuosos arbres centenaris que es conserven vora aquest camí.

El primer document escrit que fa referència a l'advocació mariana del Socors a Càlig i l'existència d'un lloc destinat a aquesta advocació data de 1582. De la que fou primera ermita es conserva una part de la seua construcció a l’edifici que avui es fa servir de bar, ja que el nou santuari es va alçar a l'últim terç del segle XVIII. Aquest edifici, emmarcat dins del corrent neoclàssic, acull al seu interior esveltes pilastres cimejades per capitells d’estil corinti, diversos frescs d'una gran bellesa pintats per Joaquim Oliet el 1826, l’enrajolat del terra col·locat el 1906 i el grup escultòric de la Mare de Déu del Socors, de l’any 1939 i obra de l’escultor de Barcelona, Domingo Seguí, que presideix el retaule major del santuari. A l’exterior, s’albira la magnífica volta coberta de teula blava –color que s’assigna a santuaris marians– rematada al capdamunt amb una esplèndida creu de ferro d’una gran bellesa artística i la portalada d’entrada a l’ermita.

Dins del recinte hi ha la casa de l’ermita, la qual es compon de dependències destinades a lloguer d'estiuejants i altres estances, el pati de l’entrada, el pati dels Pous i una replaça. A més, i gràcies a la compra de terrenys limítrofs amb el recinte ermità efectuada per l’Ajuntament de Càlig, hi ha actualment nous serveis i una àmplia zona d'esbarjo de propietat municipal que s’anomena el paratge del Socors.

ACTIVITATS

D D D D D D D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

SEGUEIX-NOS A:

ENLLAÇOS

Formulari de cerca

Site developed with Drupal